Člani predstavijo...
Glasilo Svet brez zvoka
Gluhi predavatelji predavajo gluhim osebam
Predstavitev tehničnih pripomočkov
Prisluhnili smo novostim na področju slušnih aparatov
S pomočjo tolmača SZJ do informacij
Skrb za nemoteno delovanje slušne zanke
Slušni aparati za osebe z okvaro sluha
Tolmačenje

Društvo oseb z okvaro sluha celjske regije
Lešničarjeva ulica 5
3000 Celje

telefon: (03) 493 02 02
gsm: 031 567 241
fax: (03) 54 42 666
e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Obveščamo vas, da so ljudje po različnih krajih Slovenije v poštne nabiralnike prejeli zavajajoča oglasna sporočila, ki oglašujejo »inteligentni ojačevalec sluha«, in jih primerjajo s slušnimi aparati.

V omenjenem oglasu gre za zavajanje, ki je podprto z lažnimi strokovnimi raziskavami in izjavami posameznikov, saj nerealno in neresnično navajajo, da lahko »inteligentni ojačevalec sluha« 100% povrne slušne sposobnosti, učinkovito prepreči izgubo sluha in tudi resne, dolgotrajne težave s sluhom. Vsebina oglasa ne temelji na strokovnih utemeljitvah dognanjih medicinske stroke.

V primeru oglasa ne gre samo za zavajanje, temveč tudi za neposredno škodljivost oglasa, saj lahko oseba, ki slabše sliši in nujno potrebuje zdravniško pomoč ali celo operacijo, le to zaradi zvedenenosti z vsebino oglasa opusti. Pri okvari sluha gre za stanje, ki ga mora zdravnik najprej diagnosticirati, šele potem se odloči za način zdravljenja in rehabilitacije. Prav tako je uporaba individualnih neprilagojenih pripomočkov za krepitev zvoka iz okolice lahko škodljiva in dodatno okvari ostanke sluha.

Tržni inšpektorat Republike Slovenije, že dlje časa  opaža in je seznanjen z porastom različnih oglasov za prodajo pripomočkov, zdravil in prehranskih dopolnil. Oglasi se pojavljajo tudi na svetovnem spletu ter v dnevnem časopisju in revijah, ki potrošnikom nudijo čudežne rešitve za njihove težave, pri katerih se v večini primerov izkaže, da je prodajalec podjetje iz tretjih držav, ki potrošnikom ne priznavajo enakega varstva pravic, kot mu jih zagotavlja slovenska zakonodaja.

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije je skupaj s 13 društvi po vsej Sloveniji reprezentativna invalidska organizacija za osebe z okvaro sluha in sicer za gluhe, naglušne, osebe z gluhoslepoto in polževim vsadkom. Želeli bi predvsem opozoriti, da ne nasedajte oglasom za reševanje vaših težav s sluhom z cenenimi slušnimi aparati ali različnimi pripravki. V Sloveniji je za vsako zavarovano osebo zagotovljena pridobitev standardnega slušnega aparata brezplačno. Kakršna koli uporaba pripomočkov in ojačevalcev zvoka, ki ni medicinsko indicirana, je lahko zdravju škodljiva, na kar opozarja tudi medicinska stroka v Sloveniji.

Mladen Veršič

Predsednik ZDGNS

image004

__________________________________

Sedež društva

Lešničarjeva ulica 5, 3000 Celje

Tel.: (03) 49 30 202

Fax: (03) 54 42 666

Gsm: 031 567 241

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Uradne ure

Ponedeljek: 8.00 - 12.00

Sreda: 8.00 - 12.00

Četrtek: 13.00 - 17.00

 

Odgovorni v društvu

Predsednik: Aleš Peperko

Podpredsednik: Milan Zupanc

Sekretarka: Sibila Čater

Vodja sekcije za šport: Tomaž Klemen 

Vodja sekcije za kulturo: Sabina Radovanović 

JSN Dome template designed by JoomlaShine.com